Make your own free website on Tripod.com
Babylon Vertalingen
Vragen

Home

Bedrijfsprofiel | Vertalen | Tarieven | Voorwaarden | Taaltraining | Tolken | Vragen

 

Hoeveel kan een vertaler per dag vertalen?
 
Gemiddeld kan een vertaler, uitgaande van een normale werkdag, vijf A4-tjes per dag vertalen en nakijken (de dubbelcheck door onze Kwaliteitsafdeling daarbij inbegrepen).

 
Wat is precies een native speaker?
 
Een native speaker is een moedertaalspreker. Wij werken alleen met native speakers, vertalers die opgegroeid zijn met de taal waarin ze vertalen. Je kunt een taal nog zo goed leren, je drukt je het beste uit in je moedertaal. Minstens zo belangrijk is de vakkennis van de vertaler. Een juridische vertaling vereist natuurlijk andere vakkennis dan een vertaling van een machinehandleiding.
 
 
 
Wanneer is een beŽdiging nodig?
 
Bij het vertalen van officiŽle stukken, zoals geboorteaktes, trouwaktes, scheidingspapieren etc. is het uit oogpunt van het tegengaan van fraude gewenst om de vertaling te beŽdigen. Deze gedachte is in de praktijk uitgegroeid tot een vereiste. De vertaler dient hiervoor door de rechtbank beŽdigd te zijn.
 
 
 
Welke talen verzorgen jullie?
 
Babylon tolken/vertalers regelt vertalingen in en uit alle talen.
 
 
 
In welke bestandsformaten kunnen jullie leveren?
 
Babylon tolken/vertalers kan in alle standaard bestandsformaten leveren. In overleg is ook een afwijkend bestandsformaat mogelijk.
 
 
 
Worden vertalers overbodig door de computer?
 
Vertalen is een vak! Gevoel, emotie en creativiteit spelen hierbij een belangrijke rol. Het is nog steeds niet gelukt om dit in een computerprogramma te stoppen en dat zal voorlopig ook nog niet het geval zijn. Wel krijgt de vertaler steeds meer ondersteuning van de computer. Er zijn bijvoorbeeld vertaaltools waardoor repeterende passages uit teksten nog maar ťťn keer vertaald hoeven te worden. De vertaler moet echter zelf de vertaling maken!
 
 
 
Wat gebeurt er met geheime informatie?
 
Babylon tolken/vertalers werkt met volledige geheimhouding. Vertrouwelijke documenten worden door een gespecialiseerd bedrijf opgehaald en vernietigd.